Seisova koira, levoton jänis

seisovakoira Terhi Jaakkola

Joogan kerrotaan puhdistavan kehoa, kehittävän kokonaisvaltaista hyvinvointia ja itsetuntemusta. Sivussa myös tasapaino ja oman kehonhallinta kehittyvät. Vuodesta 2001 olen kerran vuodessa päätynyt siihen tulokseen, että tarvitsen kaikkea tätä. Ja vähintään kerran vuodessa olen ostanut joogakortin, kellahtanut hämmentyneenä matolle. Astanga, bikram, flow, hot – monenlaista olen kokeillut. Mutta joku meissä ei vain kohtaa.

Joogakortti TerhiJaakkolaTuttujen pitäis-käydä-lenkillä-toteamuksiin esitän usein kahdenlaisia neuvoja. Heiltä, jotka eivät ole koskaan lenkkeilleet kysyn: Miksi pitäisi? Eihän kaikkien tarvitse juosta. Lajeja on lukuisia ja joka päivä keksitään uusia. Arjessa on haastavaa löytää rako liikunnalle. Kannattaa harrastaa jotain sellaista, mihin on luontainen hinku. Oikea himo.

Heille, joilla on hyvä perustelu juoksemiselle, mutta tossu ei vain liikahda eteisestä oven ulkopuolelle, kerron että kannattaa vain juosta. Juoksu on aina tauon jälkeen tahmeaa – minullekin, vaikka juoksua rakastan. Menee lenkki tai viisi ennen kuin tunnelma löytyy. Mutta seinän takana on juoksijalle aina valo. Kannattaa käydä katsomassa.

Entä kumpaa laatua oma joogaamattomuuteni on? Tuleeko meistä koskaan kavereita? Voiko levottomasta jäniksestä tulla koskaan seisovaa koiraa?

Levoton jänis Terhi Jaakkola

Tietoja endorfiininmetsastaja

Believer in early morning magic. Wanna-be experiences millionaire. Endurance-junkie & coffee lover. Wilderness guide student. Roots in Finnish forests.

Comments

 1. Kuinka monta rastia olet vuosittain saanut joogakorttiisi? Kokeilin kerran joogajohdannaista. Se oli tuskaa. En ymärtänyt mistään mitään. Ohjaaja huuteli nikamien perään, mutta mulle se oli silkkaa siansaksaa.

  Moni ystävistäni vannoo joogauksen nimeen. Minä keskityn kuitenkin juoksuun. Siitäkin huolimatta, että työterveyslääkäri ehdotti mulle (ottamatta sen enempää selvää muusta liikuntahistoriikistani), että mun pitäisi juoksun sijaan keskittyä joko joogaan, suunnistukseen tai jousiammuntaan(?!).

  Taistelen vielä sitä viiden seinää vastaan. Odotan yhä sitä mainitsemaasi valoa seinän takana 😉

  • Hauskaa, kun tulit kommentoimaan! Sitkeästi olen kortit aina kuluttanut melkein loppuun asti. Yleensä viimeinen ruutu jää täyttämättä. Yksi ongelmani aiheuttajista on varmastikin se, että käyn kokeilemassa joogaa liian harvoin. Juoksulenkkikään kerran kuukaudessa ei vielä avaisi euforian ikkunaa.

   Aivan hysteerisen hilpeä tuo lääkärisi ehdottama triatlon! Jos juoksu aiheuttaa ongelmia, olisi kiinnostavaa tietää miten suunnistus voisi tuoda avun ongelmaan. Kun omat jalkani eivät halunneet kestää suunnistusta, ehdotti lääkäri soutua.
   Työterveyslääkärit osaavat joskus letkauttaa kuolemattomia. Minullekin yksi on ehdottanut liikunnan lisäämistä ja ruokavalion tarkistusta kysymättä lainkaan millaista arkea elän. 

   Tsemppiä oman seinäsi kanssa! Toivottavasti valo löytyy pian!

   • Tottahan oli tänne tultava. Olen nyt kahlannut tekstisi läpi. Kittos näistä!
    Vielä lääkäristä…

    Hupaisinta asiassa on se, että olin asialla sitkeän flunssan takia. Sellaisen, joka menee astmaatikolla keuhkoihin. Epäili, että mulla on vain huono kunto, jos metron liukuportaissa hengästyttää. Kerroin, että tarkoituksenani olisi juosta parin viikon kuluttua 11. maratonini, eli luulen olevani aika hyvässä kunnossa. Enää eivät keuhkoni kiinnostaneet. Kysyi, josko haluan pystyä kävelemään kuusikymppisenä. Kuulemma maratoneja juoksevat eivät polviltaan siihen kykene. Silloin ehdotti mulle tuota triatlon-settiä. Hassua, että astmaatikon paras kuntoutuslaji uinti puuttui listalta.

    Arvaa, olenko valinnut ko. lääkärin uudemman kerran 😉

    Lähden huomenna tavoittelemaan valoa. Hitaasti mutta varmasti…

 2. Ahma says:

  Muaki neuvottiin joskus YTHS:llä vaihtamaan juokseminen soutuun. Onkohan ollu sama lekuri vai kuuluuko toi koulutukseen?

 3. Veli Terhi – osaisinpa kirjoittaa yhtä hyvin kuin sinä.

  • Apo – kiitos ja kumarrus! Osaisinpa kiipeillä, meloa, pyöräillä … ja sataa muuta juttua yhtä hyvin kuin sinä! Mutta onneksi olen sinulta päässyt jo oppimaankin. Ja pian lisää! 🙂

 4. Ompppu – Soudun suosinta on varmasti kuulunut koulutukseen. Toivottavasti uudelleenkoulutus on poistanut tämän bugin. Tai ehkä me molemmat vain näytämme suurilta soutajalupauksilta?

 5. Juoksentele sä, niin mä joogailen. Sua kutsuu metsälenkki, mua matto. Kumpikin löytää oman rauhan. Tämä toimii hyvin näin!

  • Anu – niinpä! Onneksi olemme molemmat löytäneet omalta tuntuvat lajit. Tosin kotisalillasi nauttimani 2 bikram-tuntia olivat jotenkin erityisiä. Auttoikohan ylipitkän viikonlopun viipyilevän kiireetön tunnelma? Siellä sain jostain ennen kokemattomasta kiinni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Lähierä™

Luonto on lähellä

Kaikkea teestä

Teeblogi rennolla otteella.

Rauli Rautavuori

Melonnasta ja muustakin ulkoilmaelämästä

Adventureland Lapland

Hyvän mielen ulkoilublogi

Polku

Outdoor Life Above the Arctic Circle

Vapaa verbaalikko

Kirjoittavan yrittäjän elämää ja työnäytteitä | Terhi Kangas

LUONTOHAASTE

Tartu haasteeseen ja lähde kanssamme seikkailulle luontoon!

Totaalisen pihalla / Totally out

Sekalaisia kertomuksia kiipeilystä, talvivaelluksista ja niihin liittyvistä asioista sekä aivopieruista / Random stories of climbing and winter skihikes and things related to those // Follow me on twitter @LauriHilander

Elämäntapana Elämä

Kiivetään vuorille, juostaan alas, matkustetaan maailman ääriin.

Heiluva Setä

Voisiko setä jaksaa heilua uuvuttamatta itseään?

Lyhyenä hetkenä

Puolikuivia tarinoita ruoasta, reissuista ja vähän rakkaudestakin.

MAISEMAONNELLINEN

Maastossa ja maailmalla

Juuret maassa

Luonnon antimia ja luonnon tarjoamia elämyksiä

Huitelua

METSÄ • TUNTURIT • VUORET

kristiinatee

tavallisen poluntallaajan blogi, josta löydät retkeilyä, liikuntaa, purjehdusta, havaintoja, sattumuksia ja ajatelmia ruokaakaan unohtamatta

%d bloggers like this: